Субота, липня 27, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Краснокутськ

Щоб усі діти були здоровими!


Випускниця Краснокутської гімназії імені Героя Радянського Союзу І. Н. Нестерова Краснокутської районної ради Харківської області Іра ГУБСЬКА давно визначилася з майбутньою професією: вона мріє бути педіатром. Дійсно, поглянувши на цю тендітну, завжди усміхнену дівчину, у жодній іншій ролі її уявити не можеш. І білий халат їй пасуватиме, і терпіння та лагідності вистачить, і дітей вона любить безмежно. Залишилося головне - здобути знання. З цією метою вона у цьому році вступала на медичний факультет ХНУ імені В. Н. Каразіна.

З усіх шкільних предметів Іру завжди найбільше цікавила біологія. Дівчина пояснює це тим, що завжди мріяла якомога більше дізнатися про перебіг життєвих процесів, про взаємозв’язки між живими організмами. У старших класах зацікавилася біологією людини. Бажає поглиблювати знання у цій сфері і у студентські роки.

У цьому році Іра закінчила Краснокутську гімназію зі срібною медаллю: «Хочу, щоб діти усього світу були здоровими, - захоплено коментує дівчина, - саме втіленню цієї мрії планую присвятити життя».

- Я планувала подавати документи в ХНУ імені В. Н. Каразіна, НФаУ, ХНМУ, - говорить випускниця, - але після того, як я побувала на Дні відкритих дверей в Харківському університеті, переконалася, що хочу навчатися тільки в ньому.

Побажаймо Ірі, щоб за роки навчання в альма матер вона здобула всі необхідні їй знання та зуміла втілити в реальність свою світлу мрію.

М. НОВАК.