Неділя, жовтня 27, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

У руслі Стратегії розвитку Каразінського

 

Працюємо за планом

 

ВІД РЕДАКЦІЇ. Із проректором з адміністративно-господарчої роботи В. С. ПАХАРЕНКОМ аналізуємо три питання: будівництво нових 15-ти будинків на Біостанції в с. Гайдари, як просувається реконструкція спорткомплексу «Каразінський» та нова котельня на фізтесі…


- Варто наголосити, Каразінський університет не просто відремонтував, а власне побудував новий комплекс в с. Гайдари. Сума витрат складає 10 млн. гривень, окрім того півтора млн. грн. коштували роботи по благоустрою території.  В результаті маємо 15 чудових  затишних абсолютно  нових будиночків, розрахованих на проживання у кожному по 8 осіб. Отож, з’явилося нове містечко з новими комунікаціями, з оновленими доріжками, освітленням та іншим благоустроєм на теренах біостанції «Гайдари» з розрахунку 120 чоловік. До того ж в стадії ремонту їдальня, замінили покрівлю, вікна, відбуваються оздоблювальні фасадні роботи зовнішнього вигляду їдальні. Плануємо найближчим часом відремонтувати підвал для зберігання продуктів, душову кімнату, санвузол та ще три будиночки для викладачів. Ідуть  роботи  з проектування конференц-залу –  до 100 посадочних місць. Планується реставрація будинка-музею видатного фотографа  Олексія Іваницького.


- Щойно на засіданні Тендерного комітету розглядалися пропозиції нових учасників реконструкції та капітального ремонту спорткомплексу Каразінського. Тендерна процедура відбувалася триразово, у   зв’язку з порушенням умов надання належної документації, що не відповідала вимогам торгів. До Нового року маємо підписати новий договір з переможцями тендерних процедур. Вартість робіт по тендеру – 79 млн грн. Благоустрій Каразінського спорткомплексу розраховано на три роки.


- Згідно проекту «Будівництво нової котельні для комплексу будівель ФТФ в П’ятихатках» передбачена сучасна котельня. Відтак впродовж двох років проводилися проектні та будівельні роботи на незазначеній території. Загальна  вартість разом з проектними та монтажними роботами склала понад 13,8 млн. грн. Добрим знаком є те,  що робочою комісією прийнято до експлуатації та засвідчено повну готовність нашої котельні.  Узаконюємо документацію на отримання лімітів газозабезпечення. Все йде за планом. Тому в наступному році з настанням отеплювального сезону  новозбудована котельня буде обігрівати увесь університетський комплекс на П’ятихатках. На мої припущення та за наявності сучасного котельного обладнання, виробником якого є Німеччина, це буде найтепліший комплекс будівель підпорядкованих університету. Студенти, викладачі, працівники Каразінського, на мою думку, оцінять це з часом.

 

Л. МОРСЬКА.