Субота, липня 27, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Досягнення!

Запорука успіху Любові Харченко – любов до людей та професії

ВІД РЕДАКЦІЇ. Студентка шостого курсу медичного факультету Любов Харченко стала переможницею міського конкурсу «Молода людина року» у номінації «Студенти (курсанти) закладів вищої освіти III–IV рівнів акредитації». Дівчина бере активну участь у житті факультету з першого курсу. З 2014 р. стала локальним координатором Постійного комітету з охорони здоров’я (SCOPH) в м. Харків Всеукраїнської асоціації студентів медиків (UMSA). У 2015 р. зайняла посаду секретаря Студентського наукового товариства медичного факультету. З 2017 р. – голова Благодійної організації університету. Любов має низку досягнень, серед яких численні перемоги в Міжнародних наукових конференціях студентів, молодих вчених та спеціалістів «Актуальні питання сучасної медицини» (за напрямом «Профілактична медицина, здоровий стиль життя», «Інфекційні хвороби, імунологія та алергологія», «Педіатрія», «Внутрішня медицина та клінічні випадки»); призер міського конкурсу студентських проектів «Харків – місто молодіжних ініціатив» (номінація «Рідному Харкову – сталий розвиток»). Любов розповіла для нашої газети, як їй вдалося здобути звання «Молода людина року»:

— Конкурсна комісія брала до уваги такі фактори, як: успішність, соціальна діяльність, участь у наукових конференціях, організація різних заходів як місцевого, так і всеукраїнського рівня. Членам комісії надавались всі дипломи та сертифікати, заліковка та інформація про мою діяльність, яка висвітлювалася в ЗМІ.

— Яким лікарем хочеш стати?

— На таке запитання ми, студенти-медики, зазвичай відповідаємо: «Гарним!». Мене приваблює судинний та кардіологічний профіль. Зараз я навчаюся та активно готуюся до іспиту «КРОК». У планах – вступ до інтернатури, де я бажаю удосконалювати свої знання та поєднувати роботу в лікарні з науковою діяльністю.

— Окрім медицини, які маєш захоплення?

— Колись я закінчила хорову та музичну школу по класу фортепіано і гітари. П’ять років навчалася в харківському ліцеї мистецтв на факультеті малювання, це й досі залишилося моїм найбільшим захопленням. Тому в старших класах для мене стояв вибір між професією дизайнера та лікаря, але медицина перемогла. Можливо, спрацювали гени моєї прабабусі, яка була лікарем – акушером. Завжди вважала, що це благородна професія, саме в ній людина має можливість реалізувати свої прагнення допомагати та бути корисною, сприяти життю. Тому в університеті я активно займаюся благодійністю: влаштовуємо поїздки до дитячих будинків, геріатричних пансіонатів, навідуємо ветеранів тощо.

— Кого з викладачів можеш назвати своїм наставником?

— В університеті я зустріла дуже багато висококваліфікованих спеціалістів та викладачів, серед яких особливо відзначу завідувача кафедри сімейної медицини Євгенія Яковича Ніколенка. Також хочу подякувати науковому керівникові — Світлані Рафаїлівні Толмачовій (кафедра педіатрії). Декан медичного факультету Ігор Вікторович Белозьоров завжди підтримує наші студентські ініціативи та заходи, серед яких головним є «Каразінський Зимовий благодійний бал», завдяки цьому проекту ми зібрали вже більш ніж півмільйона гривень на закупівлю медичного обладнання  в клініку «ОХМАДИТ». Я дуже рада, що навчаюся саме в моїй альма-матер, де я є часткою міцної та дружньої команди Студентської ради. Люди, яких я зустріла в Каразінському, надихають мене. Рада, що потрапила саме в цю атмосферу творчості та навчання.

 

Карина БОНДАР.